среда, 5. октобар 2016.

Šta znači voljeti sebe?

„Voljeti sebe. Moraš voljeti sebe. Nemoj zaboraviti na sebe. Misli na sebe.“, ispstavilo se da je jedan od najčešćih savjeta koji su upućeni Gospođici. Cijela knjiga sveopšte mudrosti joj ukazuje na to da sluša sebe i svoju unutrašnju mudrost. Ali na kraju dana, ostaje pitanje da li je ustinu taj dan voljela sebe? Šta čine ljudi koji vole sebe? Da li oni redovno vježbaju? Da li se zdravo hrane? Da li žive život iz svojih snova ili prate svoju strast? Šta znači voljeti sebe, zapitala se dok je listala knjigu sveopšte mudrosti u potrazi za odogovorom.

Šta znači voljeti sebe?

Zdravo mila naša. Kako si? Uživaš li maksimalno u ovim danima i satima koji protiču oko tebe i kroz tebe? Stvaraš li? Kreiraš li? Sanjaš li? Izražavaš li se po svojoj istini? Sve to znači voljeti sebe. Reći ono što misliš, na način da ne povrijediš drugoga, to znači voljeti sebe. Izabrati biti ono ko jesi, i to je voljeti sebe. Prihvatiti druge za ono ko oni jesu, i to je voljeti sebe. Podržati druge, podržati sebe možda je najbolji izraz ljubavi. Mila naša, sve se dešava, dani prolaze, situacije se redaju, ali ono što je izraz ljubavi prema sebi u svemu tome jeste da obraćaš pažnju na sebe. Na to kako se osjećaš, šta misliš i šta radiš. Jedino tako, ako obraćaš pažnju na sebe, moći ćeš da prepoznaš šta ti govori tvoja unutrašnja mudrost i da postupaš po tome. Ako istinski pratiš svoja osjećanja i svoje misli, i izraziš ih jasno, moći ćeš od okolnosti koja ti nije bila naklonjena promjeniti u onu koja ti je naklonjena. I to ne tako što se okolnost promjenila, nego tako što si se ti promjenila, a okolnosti se svakao smjenjuju neprekidno. U kom pravcu će se smjenjivati zavisi mila samo od toga koliko si iskrena prema sebi. Ko si ti? Šta želiš? Vjeruješ li u sebe?

Draga dijete, znamo da je burno i neizvjesno, ali to je ljepota koja stvara osjećaj. Šta god da se događa dijete milo, obraćaj pažnju na svoja osjećanja- svoju emociju, I samo tako ćeš znati da li je to tvoj put. Prati sebe, i osjeti sebe. Svoje snove, svoje želje, svoje nadanja, svoje potrebe, svoje misli, svoje ideje. Prati sebe u unutar sebe. Jel’ ti sad malo jasnije? Tvoja unutrašnja mudrost su tvoja osjećanja i tvoja razmišljanja spojena u jedno i izrečena i prikazana kroz tvoju kreaciju. Tvoj život je tvoja kreacija. Mila naša, tako si blizu svega za čim tragaš, samo nastavi. Voljena, nježna i nasmijana ostani. 

Нема коментара:

Постави коментар